Print Friendly and PDF

Translate

Abdullah Güner Kültür - Sanat - Gençlik

|




Kültürlerarası İletişim Merkezi Vakfı, 2010 yılından beri yabancı dil bilen gençlerle birlikte camilerde gönüllü tebliğ çalışmaları yürütüyor. Sultanahmet Camii’nde başladıkları ve son birkaç yıldır Süleymaniye Camii’nde devam ettirdikleri “cami gönüllülüğü” ile ülkemize cami ziyaretine gelen turistlere gönüllüler tarafından cami hakkında bilgi verildiği gibi onların İslam’la ilgili merak ettikleri sorular da cevaplandırılıyor.

Özellikle yabancı dil bilen birçok imam hatip lisesi ve ilahiyat fakültesi öğrencisi ve mezunu başta olmak üzere İslami altyapısı olan birçok kişi “cami gönüllülüğü” faaliyetlerine katılarak tebliğ sorumluluğunu omuzlamış durumda.

Süleymaniye Camii’nde tebliğ faaliyetlerine katılan genç cami gönüllülerinin yaptıkları hizmetlerle ilgili duygu ve düşüncelerini aldık. 
 

Turistik Camilerimiz Birer Tebliğ Noktası

Fatih Özkan (Koordinatör)


Kültürlerarası İletişim Merkezi bir düşünce ve aksiyon formatında (think-act) hareket etme gayreti içerisinde olan bir sivil toplum kuruluşudur. Bir taraftan net bir şekilde ortaya konan vizyon ve misyonumuz etrafında, akademik, metodolojik ve medyatik çalışmalar yaparken diğer taraftan bu çalışmaları 365 gün boyunca, aralıksız, cami gönüllülük faaliyetleri ile doğrudan hedef kitleye ulaşarak pratiğe dökmüş oluyoruz.

Cami, gayrimüslim ziyaretçilerin ciddi manada kendilerinin maneviyat eksiğini hissettiği, farkında olsunlar olmasınlar kendilerini yaratıcıları olan Allah'a çok yakın buldukları bir yer. Cami gönüllüleri olarak bizler, mimari açıdan her biri birbirinden değerli olan turistik camilerimizi bir tebliğ noktası görüyor ve camilerimizi, yabancılar ile olan iletişimimizde bir güven ortamı sağlamasının yanında, ziyaretçilerin dini konulara doğrudan muhatap olabildikleri bir mekan olarak addediyoruz.


“Yanlış İslam” Algısını İnançlı Gençler Değiştirebilir 

Sare Tokuş

17 yaşındayım. Oldum olası gönüllülük faaliyetlerini sevmişimdir. Zihinlerde yanlış konumlandırılmış birçok şey var tabi ama benim odaklandığım kavramlar her zaman İslam ve Müslüman üzerine oldu. Bu iki kavramın Ortadoğu ve kültürüyle ilişkisi olmayan birçok yabancıda yanlış anlaşıldığını daha önce yaptığım bir turizm yardım projesinde farklı farklı bir sürü kişiyle muhabbet ortamı kurduğumda ve sosyal medyada takip ettiğim uluslararası serbest tartışma portallarında fark ettim.

“Müslüman” ve “İslam” kavramını ve "hijabi", "jihadi" gibi birçok çıkış noktası İslam olan kelimeyi “terörizm, aşırı baskıcılık, zorlama” ve daha birçok can sıkıcı kavramla bağdaştırmış tonla insan var ve oturup düşündüğümüzde bu yanlış kodlamaları biz inançlı, gerekli malumat sahibi ve dil bilen gençlerden başka kimse düzeltemez. Velhasıl insanlara yıllardır yanlış şeylerle bağdaştırılmış İslam'ın sahih, hoşgörü,  merhamet, adalet ve huzur dini olduğunu anlatmak ve belki bir şeylere vesile olmak istiyorum bu yüzden gönüllüyüm. 


Bulunduğun Şehirde Tebliğ Mucize Gibi 

Önceki Yazı
« Prev Post
Sonraki Yazı
Next Post »

Benzer Yazılar