Print Friendly and PDF

Translate

A Vigilante (2018)

|




Bir Kanunsuz (2018)
Bu makale 2018 yapımı filmle ilgilidir. Diğer kullanımlar için Vigilante (anlam ayrımı) sayfasına bakın.
A Vigilante
Sinemalarda gösterime girecek poster
Yönetmen Sarah Daggar-Nickson
Senaryo Sarah Daggar-Nickson
Yapımcı    

    Allison Rose Carter
    Ambyr Childers
    Andrew Corkin
    Lars Knudsen
    Randell Emmett
    Olivia Wilde

Başroller    

    Olivia Wilde
    Morgan Spector
    Kyle Catlett
    Tonye Patano
    Chuck Cooper
    Betsy Aidem
    Judy Marte
    CJ Wilson

Görüntü Yönetmeni Alan McIntyre Smith
Kurgu    

    Ben Baudhuin
    Matthew C. Hart

Müzik    

    Danny Bensi
    Saunder Jurrians

Yapım
şirketleri
    

Süre
    91 dakika
Ülke Amerika Birleşik Devletleri
Dil İngilizce


A Vigilante, Sarah Daggar-Nickson'ın uzun metrajlı yönetmenlik denemesi olan 2018 yapımı bir Amerikan suç draması filmidir. Başrollerinde Olivia Wilde, Morgan Spector, Kyle Catlett, CJ Wilson, Tonye Patano, Chuck Cooper, Betsy Aidem ve Judy Marte'nin yer aldığı film, aile içi şiddet mağdurlarının tacizcilerinden kurtulmalarına yardımcı olmayı hayatının amacı haline getiren Sadie'yi (Wilde) konu alıyor.

A Vigilante, 10 Mart 2018'de South by Southwest'te prömiyer yaptı ve 29 Mart 2019'da Amerika Birleşik Devletleri'nde vizyona girdi. Film, özellikle Wilde'ın performansı için övgülerle birlikte eleştirel beğeni topladı.
Konu

Sadie, kadınların ve çocukların tacizci evlerinden ve aile üyelerinden kaçmalarına yardımcı olan bir kanunsuz olarak çalışır.[2] Parayla mücadele eder, yardım ettiği insanlardan ne kadar para alabilirse ister ve hâlâ kayıp olan kocasının hayat sigortasını yenilemeye çalışır. Duvarında onu aramak için kullandığı bir harita bulunan bir motel odasında yaşar.

Sadie egzersiz yaptıktan ve lateks makyaj, lensler ve perukla kendini gizledikten sonra, Andrea ve Michael Shaund'un evine davet edilir ve sağlık sigortası değerlendirmesi yapması gerektiğini söyler. Sadie, dövüş sanatları eğitimiyle Michael'ı alt eder, evinin tapusunu ve parasının çoğunu karısına devretmeye zorlar, gitmesini ve bir daha asla karısının veya ailesinin yanına gitmemesini söyler ve bunu yaparsa onu öldüreceğine söz verir. Sadie, Andrea'ya ihtiyacı olduğunu düşündüğü herkese iletişim numarasını vermesini söyler.

Sadie, tacizci partnerinden kaçan genç bir kadına yardım eder, bir barın dışında kendisine saldıran üç adamı döver ve uyuşturucu bağımlısı annelerinden küçük bir çocuğu ve küçük kardeşini kurtarır. Anne, çocuğu sefalet içinde kilitli tutar. Çocuğa polis ve sosyal hizmetlerin yakında geleceğini söyler. Çocuk ondan onlara bakmasını istediğinde, kendisinin yanında güvende olmayacakları için bakamayacağını söyler, ancak yardımına ihtiyacı olması durumunda ona telefon numarasını bırakır.

Bir geri dönüşte, Sadie sonunda terapi grubuna geçmişi hakkında açılır ve acımasız, manik bir hayatta kalma uzmanı olan kocasının, onu ve küçük oğulları Cody'yi evlerinden taşınmaya ve şebekeden uzakta birlikte yaşamaya zorladığını söyler. Cody ile kaçmaya çalıştığında, ikisini de bıçakla kovalar, Sadie'yi defalarca bıçaklar ve öfke nöbeti sırasında Cody'yi öldürür. Cody'nin öldürülmesinden sonra Sadie, ilgisini çeken Krav Maga hakkında bir kitap bulduğu aile içi şiddet mağdurları için bir sığınma evine girer. Daha sonra eski evine geri döndü ve Cody'nin "C" harfinin belirgin bir şekilde gösterildiği bir çizim buldu. Grup terapi liderine, başı dertte olan diğer kadınlara yardım etmeye hazır olduğunu söyleyen bir not bıraktı.

Sadie, motel odasına gizlice giren, arkadan vuran ve bayıltan sadist kocası tarafından takip edilir. Bir dağ kulübesinde bir sandalyeye bağlı olarak uyanır, kocası onunla alay eder ve onu eve geri davet eder. Kocası Cody'nin çizimini yırtıp yakar ve onu yiyecek aramaya gitmesi için serbest bırakır, ancak Cody bağlarını koparır. Geri döndüğünde, Sadie onu bıçaklamaya çalışır, ancak bıçağı bir kenara fırlatır ve kolunu kırar. Sadie kaçar ve bir kovalamacanın ardından ikisi sonunda karşı karşıya gelir. Kocasına, oğlunu, birinin onu olduğu gibi canavar olarak görmesine dayanamadığı için öldürdüğünü söyler. Sadie onu öldürür ve cesedini bir yola atar.

Sadie avukatını ziyaret eder, avukatı ona polisin kocasının cesedini bulduğunu ancak katilin kanıtı olmadığını söyler. Suçlu statüsünden dolayı, davayı daha fazla araştırmaya istekli görünmüyorlar ve cesedi bulunduğunda, hayat sigortası talebi işleme alınacak. Sadie, yardım için kendisine ulaşan bir kadına yardım etmek için ayrılır. 
Önceki Yazı
« Prev Post
Sonraki Yazı
Next Post »

Benzer Yazılar