Print Friendly and PDF

Translate

Kadınlar İçin 5 Erotik Film

|

 


Aşk ve şehvetle ilgili hikayeler... Bazen içlerinde kendimizi tanırız, bazen de tam tersine varlığından haberdar olmadığımız yeni bir dünya keşfederiz. Her birinin benzersiz bir ritmi ve ruh hali var. Ve karakterlerin bizimle paylaştığı düşünceler, deneyimlerimize beklenmedik bir açıdan bakmamıza yardımcı olabilir.


1. BURGONYA DÜKÜ, 2014

Özet

 Kadın sevgisi ve bazen kendini gösterdiği tuhaf biçimler hakkında. 104 dakika boyunca, çerçevede tek bir erkek görünmeyecek, ancak salonda, kelebekler hakkında bir rapor dinlemek için toplanan seyirciler arasında, yakından bakıldığında, elbette iki kadın manken bulabilirsiniz. Peki ya Burgonya Dükü?

 O da bir kelebek. Satıcının da olduğu gibi. Adı aynı zamanda sado-mazoşist uygulamalarda kullanılan bir durak kelimesi olarak da işlev görür.

Ana Fikir

 Nesnelerin ve canlıların kırılgan güzelliğine hayran olmak ve ilişkilere her zaman ana şeyi dışarıdan bakan kişinin egemenliğinde olmadığından emin olmak.

Alıntı: "Keşke hepimiz sadece 'şahin' diyerek acılarımıza son verebilseydik."

Yönetmen: Peter Strickland.

Oyuncular: Chiara D'Anna, Kata Barch.


2. "GENÇ VE GÜZEL", 2013

Özet:

 Sinizm, kafa karışıklığını ve yalnızlığı kısmen telafi edebilir, ancak onları iyileştiremez. Lise öğrencisi, yabancılara, genç, olgun ve yaşlılara fiziksel yakınlık satar - ihtiyaçtan veya kişisel çıkarlarından değil, onlar üzerinde bir güç duygusu ve kendi deneyimleriyle ilgili meraktan dolayı. Ne ahlak, ne yasa, ne de ebeveyn yasakları onu durduramaz. Bir gün, kızın sevgililerinden biri olan merhum kocası hakkında konuşması için ona para vermeye razı olan yaşlı bir kadınla tanışır.

Ana Fikir

 Kendi gençliğimizi ve hayatımızın geri kalanında bu zamanda kendimize verdiğimiz ayrılık sözlerini düşünmek.

Alıntı: “Para için seks ve para için seks aynı şey değil ... Yeterince yemek yiyorsunuz, yani sadece açlığınızı gidermek için. Ya da lezzetli, sevilen, gurme yemeklerin tadını çıkarmak ve aynı zamanda açlığınızı gidermek için yersiniz.

Yönetmen: François Ozon.

Oyuncular: Marina Waqt, Charlotte Rampling.


3. AŞAĞIYA BAKMA, 2008

Özet:

 Genç ama deneyimli bir kız, bir mezarlığın yakınında yaşayan, ayaklıklar üzerinde yürüyen, babasının aşk mektuplarını okuyan ve orgazm anında başka şehirlere taşınan genç sevgilisine tantrik seksin gizemlerini öğretir.

Ana Fikir

 Mistik gerçekçilik atmosferine dalmak için, zamanın yavaş geçişinin tadını çıkarın ve sevdiklerimizi bırakmamıza izin verin.

Alıntı: "Hayatın boyunca veda edeceksin, ama bu sevmeyi bırakman gerektiği anlamına gelmez."

Yönetmen: Eliseo Subiela.

Oyuncular: Antonella Costa, Leandro Stivelman.


4. AĞIT, 2008

Özet:

 Yaşlı bir adam ve genç bir kadının aşkı hakkında, zamanla, korkular ve umutlar hakkında, "Bu daha ne kadar devam edebilir?" sorusu hakkında. Bu yaş sadece zamanla değil, deneyimle de ölçülür. Fantezimizle doldurduğumuz sevgilinin geçmişindeki boşluklar hakkında.

Ana Fikir

 Karakterlerle birlikte şefkat göstermeyi öğrenmek. Ve sevginin özgürlükle nasıl birleştiğini ve şefkat ve yakınlık uğruna neleri feda edebileceğimizi düşünmek.

Alıntı: “Güzel bir kadın görülemez ... bir kişiyi fark etmeyiz. Kabuğun arkasına gizlenmiş görmek, güzellik engelini engeller. Dışarıdan o kadar körüz ki içimize bakmıyoruz."

Yönetmen: Isabelle Coixet.

Oyuncular: Ben Kingsley ve Penelope Cruz.


5. "KADIN SAPIKLIĞI", 1996

Özet:

 Bir kadın avukatın kleptoman bir kız kardeşi, bir psikiyatrist metresi ve kendi derin arketipleriyle olan karmaşık ilişkisi hakkında. Senaryo, psikanalist Louise Kaplan'ın bir kitabına dayanıyordu. Bilimsel çalışma, modern toplumda kadınların oynadığı rollere ve bazen bu rollerin yerine getirilmesine neden olan acıya ayrılmıştır.

Ana Fikir

 Bilinçsiz fantezilere bakmak ve ne kadar erkeksi ve ne kadar kadınsı olduğumuzu ve kişiliğimizin bu yanlarının ne kadar birbirine uyduğunu ve aynı zamanda içinde bulunduğumuz koşullarla ne kadar uyumlu olduğunu anlamak.

Alıntı: "Kızlığımdan beri, bu uzun siyah cübbeyi giyebilmek ve iç çamaşırı giymemek için yargıç olmayı hayal ettim."

Yönetmen: Susan Streitfield.

Başrolde Tilda Swinton var.

Önceki Yazı
« Prev Post
Sonraki Yazı
Next Post »

Benzer Yazılar